Tiramisu recept – origineel recept van de Moccamaster familie

Goede koffie is heel belangrijk om de lekkerste tiramisu te maken. Met zoveel verschillende variaties op deze klassieker wilden we het origineel delen. Dankzij de Moccamaster familie kunnen we dit klassieke tiramisu recept met jullie delen. Geniet ervan en bedank ons later.

Tiramisu

500g Mascarpone
180ml Epresso
4 Eigeel
2 Eiwit
100gr Fijne zuiker
2cl Amaretto
200gr Lange vingers
Cacao poeder
  1. Begin met het zetten van de koffie uit je Moccamaster. Giet het water tot streep twee, maar gebruik 2 of 3 schepjes koffie in plaats van één omdat we de koffie extra sterk willen. Laat de koffie afkoelen (zet het in de koelkast om het proces te versnellen). In de tussentijd, maar je een laag van lange vingers in de ovenschaal. Daarna, wanneer de koffie is afgekoeld, dompel je de koffie over de lange vingers. Doe zeker niet te veel, maar ook niet te weinig.

  2. Daarna, mix het eigeel, de fijne suiker en de amaretto tot een fijn mengsel.

  3. Schep daarna de mascarpone door het mengsel van stap 2. Doe dit met de hand zodat het dik en fluffy wordt.

  4. Nu, klopt het eiwit op en, opnieuw, schep het door het mengsel heen voor een uiteindelijke mix.

  5. Pak je mengsel en giet het over de lange vingers tot de ovenschaal vol is. Daarna zet je het in de koelkast voor 2-4 uur. Bij serveren maak je het af met het cacao poeder.

  6. Filter, en laat nogmaals tot de helft inkoken en houd warm.

*Tip

Zorg ervoor dat de suikerlaag van de koekjes naar beneden ligt. Dit voorkomt dat ze inzakken en dat de mascarpone te zoet wordt. 

Om het een beetje te veranderen kun je lotuskoekjes gebruiken in plaats van lange vingers.

Geniet!