Het wereldwijd gerenommeerde merk illy staat bekend om de uitmuntende kwaliteit en fluweelzachte smaak van hun koffie. Deze blend, bestaande uit negen zuivere Arabica-variëteiten, brengt dagelijks vreugde aan miljoenen mensen, of het nu thuis is, op kantoor, in hotels, restaurants of koffiebars.

Het bedrijf heeft een wereld van ervaring, smaak, wetenschap en kunst opgebouwd rondom het genot van een perfect kopje koffie. Naast koffie omvat de wereld van illy ook koffiemachines, designerkopjes (de illy Art-collectie) en accessoires.

Exquise smaak en kwaliteit: ontdek de kunst van illy koffie

Geselecteerde Arabica Bonen: illy staat bekend om het gebruik van hoogwaardige Arabica bonen in hun koffie. Deze bonen worden zorgvuldig geselecteerd uit de beste koffieregio’s over de hele wereld, zoals Brazilië, Colombia, Ethiopië en India.

Expert Brandproces: Het brandproces van illy is echt een kunst. Hun meesterbranders zorgen voor een perfecte balans tussen tijd en temperatuur om elke boon optimaal te branden. Dit resulteert in een koffie met een rijke smaak, complexe aroma’s en een fluweelzachte textuur.

Optimaal behoud van versheid: illy heeft innovatieve verpakkingstechnologie ontwikkeld om de versheid van hun koffie te behouden. De luchtdichte blikken en capsules beschermen de koffie tegen licht, lucht en vocht, waardoor de aroma’s en smaken behouden blijven totdat je ervan geniet.

Oog voor detail: Het proces van illy gaat verder dan alleen het selecteren en branden van bonen. Ze zetten zich in voor elk aspect van de koffie-ervaring, inclusief de perfecte maling, juiste waterdruk en temperatuur voor het zetten van koffie. Dit zorgt voor een consistent heerlijke kop koffie, elke keer weer.

Duurzaamheid als kernwaarde: hoe illy een betere toekomst brouwt

Directe Handelsrelaties: illy onderhoudt directe handelsrelaties met koffieboeren over de hele wereld. Door direct samen te werken met de boeren, kunnen ze eerlijke prijzen bieden voor de koffiebonen en de leefomstandigheden van de boeren en hun gemeenschappen verbeteren.

Herbebossingsprogramma: illy heeft een toegewijd herbebossingsprogramma om de ecologische impact van koffieteelt te verminderen. Ze planten bomen in koffieproducerende regio’s om de biodiversiteit te bevorderen, bodemerosie tegen te gaan en CO2-emissies te compenseren. Dit draagt bij aan het behoud van gezonde ecosystemen en het creëren van een duurzamere toekomst.

Circulaire Economie: Illy streeft naar een circulaire economie door het bevorderen van recycling en hergebruik van materialen. Ze hebben bijvoorbeeld recyclebare en composteerbare koffiecapsules geïntroduceerd om de impact op het milieu te verminderen. Bovendien stimuleren ze consumenten om de capsules op de juiste manier te recyclen.

Kunst en cultuur: illy's passie voor creativiteit

illy heeft een sterke verbinding met kunst en cultuur en staat bekend om hun passie voor creativiteit. Hier zijn enkele aspecten die de nadruk leggen op illy’s betrokkenheid bij kunst en cultuur:

Artistieke Koffiekopjes: illy staat bekend om zijn iconische koffiekopjes die zijn ontworpen door gerenommeerde kunstenaars. Elk jaar werkt illy samen met internationaal erkende kunstenaars en ontwerpers om unieke en opvallende kopjes te creëren. Deze kopjes zijn ware kunstwerken en bieden een unieke beleving tijdens het genieten van illy-koffie.

Kunstexposities en Evenementen: illy is actief betrokken bij kunstexposities en culturele evenementen over de hele wereld. Ze ondersteunen en sponsoren tentoonstellingen, biënnales, kunstfestivals en andere culturele activiteiten. Hierdoor creëren ze een platform om kunstenaars te laten schitteren en kunstliefhebbers te inspireren.

Ontdek het illy assortiment