Ontdek de Wereld van Dammann Frères - Waar Kwaliteit en Luxe Samenkomen

Welkom bij Dammann Frères, een bedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1692, toen Sir Dammanne van Louis XIV het exclusieve recht kreeg om thee naar Frankrijk te importeren. Vandaag de dag biedt Dammann uitstekende kwaliteit thee in een breed scala aan smaken, zowel in bulkverpakkingen als in luxe kisten. Met een passie voor authentieke, natuurlijke geuren en smaken, selecteert Dammann de fijnste theevariëteiten rechtstreeks van producenten en gebruikt uitsluitend gedroogd fruit, bloemen, specerijen en natuurlijke extracten om hun unieke theeblends te creëren ardige smaakervaring voor theeliefhebbers. 

Een Harmonie van Smaak en Aroma - De Uitzonderlijke Thee Collecties van Dammann Frères

Met een oog voor premium kwaliteit reizen de ervaren theemeesters van Dammann de wereld rond op zoek naar de beste theeplantages. Van de thee tuinen in Sri Lanka, India, China, Korea, Vietnam en Japan, tot in Afrika en Brazilië, elk gewas wordt zorgvuldig verzameld en naar de faciliteiten in Dreux gebracht. Daar worden de theebladeren verwerkt tot exclusieve blends, beroemde plantages en onderscheidende smaakvolle thee recepten.

Dammann Frères beschikt over maar liefst drieduizend verschillende thee recepten, waarvan de officiële catalogus er 250 bevat. Onder deze selectie vind je meer dan 120 authentieke theesoorten en een verzameling van 110 gearomatiseerde theeën. Wat gearomatiseerde thee betreft, was Dammann het eerste bedrijf wereldwijd dat authentieke en geurige smaken creëerde, in samenwerking met blender Jean Jumeau Lafond in 1950. Met zoveel keuze vindt iedereen zijn perfecte kopje thee bij Dammann Frères.

Een Innovatieve Verpakking voor Optimaal Genieten - De Revolutionaire "Crystal" Theezakjes

In 1975 zorgde Dammann Frères voor een ware revolutie in de theeverpakking: de “Crystal” theezakjes. Gemaakt van een synthetisch materiaal, bieden deze zakjes een unieke ervaring voor thee-liefhebbers. De transparante en etherische mesh-structuur is het resultaat van technologische vindingrijkheid. De “Crystal” theezakjes stellen thee in staat om op dezelfde manier als losse thee te worden verpakt, zonder concessies te doen aan de extractiekwaliteit.

De voordelen van de “Crystal” theezakjes zijn indrukwekkend: ze zorgen voor een optimale expansie van het theeblad, krimpen niet in het water en laten de bladeren vrij uitvouwen tijdens het infuseren. Hierdoor behoudt elke kop thee zijn perfecte smaak en aroma.