Quick Mill met gemalen koffie

Een goed onderhoud van uw koffiemachine verlengt de levensduur van uw toestel.

Voor o.a. het schoonhouden van de machine hebben wij nog enkele nuttige tips.

 • Reinig regelmatig het waterreservoir, zo heeft u altijd vers water.
 • Zet uw espressokopjes niet in de kast, maar zet ze ondersteboven op de machine. Dat is nietalleen een leuk gezicht, maar zo blijven de kopjes warm.
 • Na het opschuimen, stoomt u nog even na zodat melkresten verwijderd worden. Zet hetstoompijpje ’s avonds in een glaasje water zodat u de volgende dag de melkresten gemakkelijk met een zachte doek kunt verwijderen. Een verstopt pijpje kunt u doorprikken met een naald of uitgevouwen paperclip.
 • Verwijder na het bereiden van espresso altijd de gebruikte koffie en plaats de houder losjes in de broeikop, zo blijft het geheel lekker warm.
 • Reinig de filterdrager en filters iedere week, zodat koffieaanslag niet de kans krijgt uw voortreffelijke espresso te bederven.
 • Gebruikt u uw Quick Mill in een gebied met hard water, dan doet u er goed aan uw machine eens per maand te ontkalken. Gebruik uitsluitend middelen welke geschikt zijn voor espressokoffie-apparatuur en geen azijn! Volg de instructies op volgens de aanwijzingen zoals beschreven op de verpakking van het ontkalkingsmiddel.

Reinigen van de zetgroep

page1image66676272
 1. Verwijder iedere week regelmatig de douche (F) door de kopsproeier (H) met behulp van bijvoorbeeld een munt te verwijderen. Laat deze weken in een beker warm water en een beetje soda, dan bent u er zeker van dat alle gaatjes open blijven. Pas op dat u de waterstop (G) niet kwijtraakt! Gebruik een schuur- of pannensponsje met een beetje schoonmaakmiddel wanneer de gaatjes te veel verstopt zitten. Wanneer u eerst de douche (F) in het vuur van uw gasstel houdt vergemakkelijkt u het schoonmaken hierna.
 2. Verwijder nu de adapterschijf(E). Maak ook deze op zelfde wijze schoon.
 3. Verwijder dan de O-ring(D) en maak deze met een doek goed schoon.
 4. Maak ook de ‘broeikop’(bovenste gedeelte op de tekening) van de machine goed schoon met een schuur- of pannensponsje en wat schoonmaak- middel.
 5. Besteed extra aandacht aan het verwijderen van koffieresten op het punt waar de o-ring(D) weer terug geplaatst moet worden in de machine. Om lekkage te voorkomen.
 6. U kunt hierna de onderdelen weer op de aangegeven wijze terugplaatsen (kopsproeier ‘handvast’ aandraaien) en nadat u de machine met schoonwater heeft doorgespoeld, weer in gebruik nemen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij verdere vragen of problemen!

Powered by BetterDocs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *