Ontdek de JURA ONO Koffiemachine: Een Revolutie in Koffiegenot en Duurzaamheid

Vandaag zijn we verheugd om je kennis te laten maken met een opmerkelijke toevoeging aan onze koffiefamilie – de Jura ONO koffiemachine. Deze koffiemachine bevrijdt zich van capsules, waardoor je je favoriete versgemalen koffiebonen kunt kiezen voor een werkelijk gepersonaliseerde kop koffie. Zeg vaarwel tegen verpakkingsafval en hallo tegen de vrijheid om nieuwe smaken te ontdekken en merken te ondersteunen die voor jou belangrijk zijn.

Wat maakt de JURA ONO koffiemachine uniek?

De JURA ONO koffiemachine onderscheidt zich door het exclusieve gebruik van gemalen koffie, waarbij de beperkingen van capsules worden achtergelaten. Deze revolutionaire functie geeft koffieliefhebbers de vrijheid om hun koffiebonen/gemalen koffie te kiezen en aan te passen, waardoor een rijkdom aan ongeëvenaarde smaakmogelijkheden wordt ontsloten. Of je nu houdt van een rijke en krachtige espresso of een zachte en aromatische zwarte koffie, de ONO stelt je in staat om je perfecte kop samen te stellen, afgestemd op jouw persoonlijke smaakvoorkeuren. Naast de verscheidenheid aan koffiekeuzes belichaamt de JURA ONO ook een duurzame aanpak die verpakkingsafval vermindert. Door te kiezen voor gemalen koffie in plaats van capsules draag je actief bij aan milieubescherming. De koffiedik zelf is 100% natuurlijk en kan gemakkelijk worden gecomposteerd of als meststof worden gebruikt, wat bijdraagt aan een groenere levensstijl. Met de ONO kun je genieten van je kopje koffie in de wetenschap dat je een bewuste keuze maakt voor de planeet.

Prestaties en brouwtechnologie

JURA heeft zich gevestigd als een van de toonaangevende fabrikanten van koffiemachines, dankzij de geavanceerde brouwtechnologie. Deze technologie maakt de productie mogelijk van consistent hoogwaardige koffie en espresso die zelfs de meest veeleisende koffieliefhebbers zal bekoren. Het hart van de ONO ligt in een variabele brouwunit, waarmee je de hoeveelheid koffie per kop kunt aanpassen aan je voorkeuren. Met een bereik van 7-14 gram heb je nauwkeurige controle over de intensiteit en sterkte van je brouwsel, wat zorgt voor een aangepaste ervaring die aansluit bij jouw unieke smaakvoorkeuren.

De krachtige pomp, die werkt met een druk van 15 bar, zorgt voor optimale druk tijdens de extractie, resulterend in een rijke en smaakvolle espresso of zwarte koffie. Deze geavanceerde pomp technologie garandeert de extractie van het volledige aroma van de koffie en levert keer op keer een heerlijke kop koffie.

De ONO beschikt over een thermoblok-verwarmingssysteem dat het water snel en efficiënt opwarmt naar de optimale brouwtemperatuur, waardoor je koffie wordt gezet op de ideale temperatuur voor optimale smaakextractie. Deze nauwkeurige temperatuurregeling verbetert het smaakprofiel van je koffie en garandeert een consistente brouwervaring. Met zijn vloeistofsystemen en poederkoker voor gemalen koffie biedt de ONO een naadloos en handig brouwproces. Deze functies zorgen voor een soepele en nauwkeurige koffie-extractie, waarbij mogelijke inconsistenties worden geëlimineerd en er consistent uitstekende koffie wordt geleverd.

Duurzaamheid en milieu-impact

De JURA ONO koffiemachine staat niet alleen bekend om zijn uitzonderlijke koffie-ervaringen, maar ook om zijn inzet voor duurzaamheid en het minimaliseren van de milieu-impact. Een van de belangrijke manieren waarop dit wordt bereikt, is door het verminderen van verpakkingsafval. In tegenstelling tot machines die afhankelijk zijn van capsules, maakt de ONO uitsluitend gebruik van gemalen koffie, waardoor de noodzaak voor eenmalige verpakkingen wordt geëlimineerd en de verspilling die gepaard gaat met koffieconsumptie wordt verminderd.

Bovendien is de koffiedik die door de ONO wordt geproduceerd 100% natuurlijk en kan deze gemakkelijk worden gecomposteerd of als meststof worden gebruikt. Deze milieuvriendelijke benadering zorgt ervoor dat de overgebleven koffiedik bijdraagt aan de voeding van planten en het behoud van het milieu, wat een circulaire en duurzame koffiecyclus bevordert.

Koffiezetten met de Jura ONO: In 3 Simpele Stappen

1. Vul met gemalen koffie

Aan het begin van een goed kopje koffie staat de koffieboon zelf. In het geval dat u er ook voor heeft gekozen om de PAG koffiemolen aan te schaffen, heeft u de mogelijkheid om uw gekozen bonen vers te malen voor elke koffie. Het is eenvoudig, kies de gewenste maalgraad en druk op de knop van de molen totdat het meetglas ongeveer halfvol is. Het meetglas dat bij de koffiemachine wordt geleverd, heeft twee maateenheden. De eerste boon staat voor een lichtere koffie, de tweede boon voor een sterkere smaak. Als u ervoor heeft gekozen om gemalen koffie te gebruiken, voeg dan maximaal twee maatlepels van Jura toe aan de poedertrechter, afhankelijk van hoe sterk u uw koffie wilt hebben. Zorg ervoor dat de draaiknop in de vulstand staat, zoals te zien is op de foto hierboven.

2. Draai de hendel

Nadat de gemalen koffie in de machine is geplaatst, draait u de draaiknop naar u toe totdat u een klik hoort. Druk vervolgens op de ontgrendelingshendel en duw de hendel met lichte maar stevige druk naar beneden.

3. Druk op de knop

De koffiemachine is klaar om koffie te zetten wanneer de twee koffieknoppen stoppen met knipperen. Druk daarna op de gewenste knop en de Ono zal al het werk automatisch voor u doen. U kunt de hoeveelheid koffie eenvoudig aanpassen door de gekozen knop ingedrukt te houden. Wanneer de hoeveelheid koffie naar uw smaak is, laat u de knop los. De koffiemachine onthoudt deze instelling voor de volgende keer dat u koffie zet.

De Professional Aroma Grinder (P.A.G.) koffiemolen

De Professionele Aroma Grinder (P.A.G.) maakt gebruik van dezelfde technologie als de automatische koffiemachines. Dankzij de geoptimaliseerde slijpgeometrie wordt een ideale maalcurve bereikt. Dit garandeert een maximale aroma-extractie, een constante maalkwaliteit en een perfecte ontvouwing van smaken gedurende de gehele levensduur van de molen.

Met slechts één druk op de knop is het gebruik uiterst eenvoudig: druk op de ergonomisch gevormde knop en de molen begint met precisie te malen. Hij stopt zodra de knop wordt losgelaten. Een handige maatbeker houdt de hoeveelheid gemalen koffie altijd goed zichtbaar.

Met zeven instelbare maalgraden levert de P.A.G. altijd het gewenste resultaat. Of het nu gaat om fijn gemalen koffie voor een intense espresso of iets grover voor een aromatische lungo, elke maalgraad zorgt ervoor dat uw favoriete koffiespecialiteit perfect wordt bereid.

Dankzij het compacte ontwerp neemt de P.A.G. minimale ruimte in beslag, terwijl hij toch is voorzien van geavanceerde technologie. U kunt er gemakkelijk een plekje voor vinden. Met zijn strakke design, hoogwaardige materialen en nauwkeurige vakmanschap kan hij naadloos worden geïntegreerd met andere JURA-producten.