Pascale Marthine Tayou

Nieuwe illy Art Collection: 

VORMEN, KLEUREN EN INSPIRATIES
De rol van het individu in de wereld

 

Pascale Marthine Tayou heeft de perfecte unie gecreëerd tussen de eieren die vaak onderdeel zijn van zijn installaties en de boom die hij gebruikt als bron van inspiratie en verwijzing naar de natuur. Eieren, een symbool van perfectie voor verschillende culturen en godsdiensten, werden in de oudheid cadeau gedaan om de hergeboorte van de lente te vieren.

De objecten, sculpturen, installaties, tekeningen en video’s van de kunstenaar zijn verbonden door een rode draad: ze bestaan uit een individu die zijn of haar weg probeert te vinden in de wereld en het vraagstuk van globalisering verkent. Het is in deze context dat Pascale Marthine Tayou zijn Afrikaanse afkomst en de daaraan verbonden verwachtingen verkent.

Oorsprong en naam
 

Hij werd in 1966 geboren in Nkongsamba, Kameroen en woont en werkt nu in Gent, België en Yaoundé, Kameroen. Zijn werk wordt gekenmerkt door immense veranderlijkheid: het is mobiel, heterogeen en valt buiten vooraf bepaalde patronen.

Te beginnen met de transformatie van zijn naam naar de vrouwelijke versie heeft de kunstenaar dualiteit omarmd als een manier om aan identificatie en definitie te ontsnappen. Zijn werk is altijd nauw verbonden met het idee van reizen en in contact komen met dat wat anders is dan hijzelf.

Photo credits: Pascale Marthine Tayou, 2014, courtesy GALLERIA CONTINUA, photo by Lorenzo Fiaschi

Pascale Marthine Tayou

Beschikbaar in volgende sets:

illy Art Collection Pascale Tayou

6 espresso koppen en schotel

2 espresso koppen en schotel

6 cappuccino koppen en schotel

2 cappuccino koppen en schotel