Hoe maak ik koffie met een Bialetti?

De Moka

Uniek en origineel sinds 1933. Het geesteskind van Alfonso Bialetti, in bijna honderd jaar geschiedenis, heeft de Bialetti Moka een plaats veroverd in de harten en keukens van alle Italianen en niet alleen. 
De Moka Express, een uitstekend voorbeeld van Art Déco, is uitgegroeid tot een icoon en een symbool van “Made in Italy”, aanwezig in de permanente collectie van de Triennale van Milaan en het MoMA in New York. 
In de loop der jaren heeft Bialetti het karakteristieke ontwerp geperfectioneerd, met behoud van de functionele en gebruikskenmerken van de Moka: de achthoekige aluminium boiler, de exclusieve inspecteerbare en eenvoudig te reinigen klep, het filter en de collector die de essentie van de koffie-extractie vasthoudt, zwart, vol van smaak en heet.

Stap 1

Draai de Bialetti open

Stap 4

Zet de Moka op het fornuis. Een geheimpje? Zet de vlam op laag en neem en neem je tijd, geweldige koffie is het wachten waard.

Stap 2

Giet water op kamertemperatuur in de Moka pot tot aan het veiligheidventiel. Gebruik gefilterd drinkwater, je resultaat zal beter zijn.

Stap 5

Klaar!Als je het geborrel hoort, betekent het dat uw koffie klaar is. Neem het van de de brander ...

Stap 3

Vul met gemalen koffie De maalgraad van de koffie is heel belangrijk. Neem koffie die speciaal gemalen is voor een Bialetti. Als je koffie zou nemen die te fijn gemalen is, valt de koffie in het waterreservoir.

Stap 6

Genieten!Vervarm je kopje, zodat de koffie niet direct afkoelt.

Tips voor het gebruik van de Moka

Bij het eerste gebruik moet het koffiezetapparaat voorzichtig met water worden gewassen.

Gebruik geen schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen, want dat kan het koffiezetapparaat beschadigen. Gebruik gewoon water.

Hoe kan men kalk uit de koffiepot verwijderen? De producten die moeten worden gebruikt bij het ontkalken van de Moka zijn namelijk natuurlijk en 100% groen: zuiveringszout, azijn en citroenzuur.

Om overmatige kalkaanslag in de koffiepot te voorkomen, is het raadzaam gefilterd of gebotteld water te gebruiken

Voor de Moka is ook de vaatwasser verboden: die zou namelijk het oppervlak van het materiaal kunnen veranderen.

In tegenstelling tot de gemalen koffie die bij professionele koffiemachines wordt gebruikt, moet gemalen koffie voor Moka een gemiddelde korrel hebben, grover dan de melange voor espresso, anders zou het water moeite hebben om door het poeder heen te gaan. Dit kan leiden tot een verbrande koffie met een slechte smaak.