Discover the

Moccamaster

In een oogopslag

Het is deze filosofie die Gerard Smit inspireerde om in 1964 Technivorm, de producent van Moccamaster, op te richten.

Later, in 1968, ontwierp de heer Smit de eerste Moccamaster koffiemachine. Sinds de oprichting is de Moccamaster marktleider op het gebied van het zetten van de beste koffie, productdesign en duurzaamheid. Al meer dan 50 jaar worden de bekende koffiemachines hier in Nederland gemaakt.

Hoe duurzaam is Moccamaster?

Als je al een Moccamaster hebt, is het voor jou waarschijnlijk geen verrassing dat het een van de meest duurzame koffiemachines is die er bestaat! Niet alleen is de Moccamaster onverwoestbaar en gaat een leven lang mee, je maakt daarnaast met filterkoffie nauwelijks afval. Heel duurzaam dus!

Alle Moccamaster koffiezetapparaten worden sinds 1968 met de hand gemaakt in Amerongen. De hoogwaardige materialen die worden gebruikt zijn milieuvriendelijk en recyclebaar. Daarnaast zijn alle kunststof onderdelen BPA-, BPF- en ftalaatvrij, dus niet schadelijk voor jou of de natuur. Het koperen verwarmingselement in de Moccamaster is praktisch onverwoestbaar mits je deze af en toe ontkalkt en reinigt. Voor de koffiemachine de fabriek verlaat, wordt deze eerst getest op kwaliteit. Dit zorgt voor een betrouwbare koffiemachine waar je jarenlang van kunt genieten.

Geen afval!

Je hebt na het zetten van je kop koffie geen afval. Het gebruikte koffiefilter is namelijk volledig biologisch afbreekbaar en het koffieresidu is zelfs prima voeding voor je planten. Het bevat natuurlijke voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de plantengroei zoals kalium, calcium en magnesium, stoffen die ook in commerciële meststoffen zitten. Voeg het koffieresidu dus toe aan je compost of meng het met de potgrond van je keukenkruiden. Goed bezig!

Geniet van je duurzame kop koffie!

Hoe werkt een Moccamaster koffiezetapparaat?

Voorbereiding

Vul je koffiezetapparaat met schoon kraanwater, gemalen koffie en een wit filterpapier. Controleer of de select knop in de juiste stand staat. Of je nu een volle of halve kan zet, je koffie is altijd goed van smaak en temperatuur door het bijzondere twee-fasen verwarmingselement van de Moccamaster KBG Select. Deze zorgt ervoor dat het zetproces bij minder koffie langzamer verloopt. 

Start zetproces  

Tijd om je Moccamaster aan te zetten! Direct begint het koperen verwarmingselement aan de binnenkant zich op te warmen. Na ongeveer 30 seconden is dit element zo heet dat het water binnenin bijna kookt. Dit hete water schiet omhoog door de glazen buis richting het overlooppijpje. Vanuit het overlooppijpje druppelt het water gelijkmatig door de 9 gaatjes op de koffie in het filter.

Temperatuur

De temperatuur van water dat uit het overlooppijpje valt, is tussen de 92 en 96°C, de perfecte temperatuur voor een lekker kopje koffie. Zou het water kouder zijn, dan smaakt de koffie zuur en als het water te heet is wordt de koffie bitter.

Mengpijp

Via de mengpijp, die in de deksel van de kan zit, stroomt de koffie gelijkmatig de kan in. Dit zorgt voor een homogene smaak van de koffie.

Brew Moccamaster

Druppelstop

Aan de onderkant van de filterhouder zit een automatische druppelstop. Is het water nog niet volledig doorgelopen maar je wilt al wel een kopje koffie inschenken? Dan kun je de koffiekan gerust wegpakken zonder geknoei, de druppelstop houdt de koffie tegen. Zodra je de kan weer terugplaatst, begint de koffie weer te stromen.

Warm houden en uitschakelen

Als het waterreservoir leeg is, schakelt het verwarmingselement zichzelf automatisch uit. De koffie wordt door het warmhoudplaatje warm gehouden op 80-85°C, ongeacht de hoeveelheid koffie en schakelt zichzelf na ongeveer 40 minuten uit.

Tijd zetproces

Afhankelijk van hoeveel koffie je zet duurt het totale zetproces 4 tot 6 minuten. Deze tijd is nodig om alles uit de gemalen koffie te halen om zo een uitstekende koffiesmaak te geven. 

Vakmanschap

Door een combinatie van vakmanschap, hoogwaardige materialen en strenge kwaliteitseisen staat Moccamaster voor kwaliteit en duurzaamheid. De geavanceerde zettechniek van de Moccamaster is gecertificeerd door de ECBC (European Coffee Brewing Centre) en de SCA (Specialty Coffee Association).

Tijd om te genieten van een kopje heerlijke koffie!

Hoe ontkalk ik mijn koffiezetapparaat?

Je Moccamaster koffiezetapparaat goed onderhouden is belangrijk voor een lekkere kop koffie en lange levensduur van je machine. Wij leggen je graag uit hoe en hoe vaak je je koffiezetapparaat op de juiste manier ontkalkt.

Wanneer moet je je koffiezetapparaat ontkalken?

Kalk is de grootste vijand van elk koffiezetapparaat. Regelmatig ontkalken is daarom erg belangrijk. Is je pak koffiefilters leeg? Brand het ‘ontkalkingslampje’? Of begint je koffiezetapparaat te brommen? Dan is het hoog tijd om je koffiezetapparaat te ontkalken!

Waarom is ontkalken belangrijk?

Tijdens het gebruik van je koffiezetapparaat zet de kalk in ons water zich af tegen de binnenkant van de machine, er ontstaat kalkaanslag. Deze aanslag zit onder andere in het verwarmingselement van je apparaat en zorgt ervoor dat het water minder snel en minder warm in het filter terechtkomt. Dit heeft een negatieve invloed op de smaak van je koffie.

Wat is het beste ontkalkingsmiddel?

Niet elk ontkalkingsmiddel is even vriendelijk voor je koffiezetapparaat. Kies daarom een ontkalkingsmiddel dat geschikt is voor koffiezetapparaten, wij adviseren onze Eco-Friendly Ontkalker Belangrijk is dat je géén (biologische) ontkalkingsmiddel gebruikt zoals azijn of een middel dat gebaseerd is op citroenzuur. Deze middelen zijn zeer agressief waardoor je koffiezetapparaat wordt aangetast en jouw koffie in het vervolg een blijvende nare smaak zal hebben.

 

Hoe ontkalk ik mijn koffiezetapparaat?

Schenk 250 ml ontkalker in 600 ml water, in het waterreservoir. Is de kalk erg hardnekkig dan kun je het mengsel uit de kan nogmaals in het waterreservoir doen en laten doorlopen. Laat de koffiemachine na het ontkalken nog 2 keer doorlopen met een vol reservoir schoon water.

En nu je toch bezig bent..

Reinig je apparaat ook regelmatig (wij adviseren na het ontkalken) met een reinigingsmiddel zodat je vuil en koffieresidu verwijdert. Een mild en effectief reinigingsmiddel is Clean Drop. En was ook je koffiekan even uit met een sopje. Zet hem niet in de vaatwasser, daar kan hij niet goed tegen.

Regelmatig je koffiemachine ontkalken zorgt niet alleen voor geweldig smakende koffie maar ook voor behoud van je koffiezetapparaat.