Dammann Frères Rooibos Carrot Cake

ROOIBOS CARROT CAKE

Ontdek de warme en natuurlijke honingtoetsen van rooibos die gecombineerd worden met kruidige en nootachtige smaken om een fluweelzachte infusie te creëren die onweerstaanbaar doet denken aan de gastronomische smaak van deze Amerikaanse cake.
 

BEREIDING

4/5 minuten – 90°C

INGREDIËNTEN 

Rooibos, kaneel, gember, amandel, pecannoot, biscuit

ROOIBOS

Rooibos is een kruid dat van nature in Zuid-Afrika voorkomt en geen cafeïne bevat. De infusie ervan geeft een zeer aangename drank, rond en lichtjes zoet. Rooibos is bijzonder geschikt voor de bereiding van gearomatiseerde melanges.


Deze drank, die vaak ten onrechte “rode thee” wordt genoemd, is afkomstig uit Zuid-Afrika. Deze struik, die behoort tot de acaciafamilie, kan 1,5 m hoog worden en wordt alleen in het noorden van de Cederbergstreek geteeld. Hij wordt geoogst in de zomer tijdens de eerste drie maanden van het jaar. De bladeren en takken worden afgesneden, fijngehakt, gemalen en in kleine hoopjes op de grond gelegd. Na een lichte bevochtiging ondergaat het product een gistingsproces om zijn karakteristieke rode kleur en smaak te verkrijgen. Daarna wordt het in de zon gedroogd en gezeefd om alle onzuiverheden te verwijderen, wat resulteert in de drank die wij zo graag drinken.

Rooibos wordt op dezelfde manier bereid als thee en kan zowel warm als koud worden geserveerd.